Nieuws

OKTOBER 2021

Ook in de Tweede Kamer wordt gespeeld!

Paul van Meenen (tweede kamerlid voor D66) is op 14 oktober in de huid gekropen van een zeer makkelijk lerende leerling uit groep 8 van de basisschool door de serious learning game Zeer Makkelijk Lerenden te spelen.

Hij vond het heel leerzaam om te merken hoe de gedachtewereld van deze leerling eruit ziet. Je krijgt zo een idee welke gevoelens bij een leerling worden opgeroepen als reactie op de opmerking van de leraar. Je wordt hierdoor aan het denken gezet.

SEPTEMBER 2021

Op zaterdag 18 september heeft Serious Learning Games twee workshops verzorgd voor vereniging Balans. Verening Balans versterkt de positie van ouders met kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen bij leren en/of gedrag.

In het kader van hun jaarlijkse vrijwilligersverwendag hebben zo’n vijftien vrijwilligers de pilot van onze serious learning game gespeeld. De reacties waren unaniem erg positief! Men had meer begrip gekregen voor de emoties van Tess. Opgemerkt werd onder meer “door de game snap je eigenlijk allebei de kanten en zie je ook van beide kanten hoe de persoon iets bedoelt / voelt”.

Men was ook unaniem van mening dat de game bijdraagt aan (bij)scholing van leraren.

MAART 2021

Serious Learning Games, in de persoon van Willy de Heer, heeft meegedaan met de cursus Silvers Starters. Dit is een project van de Leyden Academy in samenwerking met Aegon N.V. Het is een cursus voor 50 plussers die een onderneming opzetten. Willy heeft de PUBLIEKSPRIJS gewonnen! Daar zijn we natuurlijk heel trots op. Onderstaand ziet u de zogenaamde “elevator pitch” die zij had opgenomen. Hierin wordt ons idee in 1 minuut verteld.

Mocht u na het bekijken van de video vragen hebben, neem gerust contact met ons op. U kunt hiervoor onderstaande knop gebruiken.